- Mikrop öldürücü
- Gaz giderici
- İdrar söktürücü
- Deriyi kızartıcı
- Mide dostu
- Tonik
- Ardıç normalde yemişlerinin yenmesi veya onlardan hazırlanan çayının içilmesi ile dahilen alınır
- Ardıç yemişi aşırı sıvı atılması, gut ve romatizma ağrıları içinde önerilmektedir.
- Ardıç buharı bronşit ve akciğer enfeksiyonları için faydalıdır.
Hazırlanışı ve Kullanma Şekli
- 1 çay kaşığı ezilmiş Ardıç yemişini 1/2 bardak suda 5 ila 10 dakika üzeri örtülü bir kapta demlendirin ve süzün.Mide ve bağırsak problemleri için kullanılmadıkça, eğer istenirse, 1 çay kaşığı bal ile tatlandırın.
- Reçel veya şurup olarak, yetişkinler günde iki defa, su, çay veya süt içinde 1 çorba kaşığı alabilirler.Çocuklar günde üç defa 1 çay kaşığı alabilirler.İştah açıcı olarak ye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder